B.U.É.K- Boldog Új Élet Kezdődik! / Happy New Year!!!

IMG_3061

Az újév számomra tényleg valami nagyon újat hozott. Hosszú tépelődés után úgy döntöttem, hogy nekivágok. Valóra váltom az álmomat és beutazom Ázsiát. Nincs értelme tovább várni, sem arra, hogy könnyebb lesz elindulni, vagy hogy biztosabb leszek magamban, ez tényleg jó döntés, sem arra, hogy majd valami helyes pasi vagy a jövőbeni férjem elkísér. Végül úgy vágtam neki, hogy nem tudtam egyedül megyek-e, vagy lesz-e társam az úton. Persze a sors úgy hozta, hogy lett.
Anita barátnőmmel együtt utazunk két hétig Vietnámban, Melinda pedig Február végéig lesz velem. Emlékszem a Hello Baby bárban üldögélve jött az ihlet, hogy együtt kéne utazgatni. Mivel ő légi utaskísérő, könnyebb elszakadni a munkából és még olcsó jegyeket is tud szerezni. Anitának pedig nagy álma volt Vietnám és egyszer már visszamondtam egy vietnámi utat, úgyhogy igazán kiérdemelte, hogy eljusson ide. Ha ők hazamentek, én még maradok egyedül egy darabig.
Végül egy nappal korábban, December 31-én vágtam neki a nagy útnak. Nagyon feszült voltam az indulás előtti egy hétben, igazából nem is értettem pontosan, hogy miért, biztosan izgultam, hiszen az út első hetén kívül más nem volt megszervezve.
Volt egy kis kavarodás – nem is annyira kicsi- a repjegyekkel, úgyhogy Dec 25-én éjszaka vettem egy repülőjegyet Ho Chi Minh-be, Vietnámba, bécsi indulással. A visszaút nyitott, fél évig használhatom fel a jegyet.
Dohai átszállással jöttem, a szilvesztert épp a reptéren töltöttem. Hatalmas, tomboló party helyett,, csendben üldögélő emberek és nulla szilveszteri hangulat várt. De nem szeretnék panaszkodni, azt mondják, amit Új Évkor csinálsz, az meghatározza az évedet. Én éppen utaztam, úgyhogy minden szuper lesz! 

B.U.É.K mindenkinek!

ENGLISH
With the New Year arrived something very new and different for me. After long hesitation I decided to do it! Fulfil my dream and travel through Asia. There is no point waiting any longer, the change won’t be any easier, I definitely won’t feel a 100% confident this is the right decision and I shouldn’t be waiting for a cute guy or my future husband to come along. At the time I made my decision I didn’t know if I will have to do this on my own or someone will come along. But of course people came along.

Anita is traveling with me in the first 2 weeks in Vietnam. It was her dream to travel to this beautiful country for so long and I have already cancelled a trip here, so it was time to come. And we will be traveling with Melinda until the end of February. She is a stewardess, so it’s easier for her to get away from work for longer time and she can get cheap flight tickets as well. After that I will stay a bit longer on my own.
I started the trip 31st of December. I flew from Vienna (2,5 hour drive from Budapest) to Doha and then to Ho Chi Minh city. It’s an open ticket which I can use within 6 months.
I spent midnight at the Doha airport, but it was like any other regular midnight, no party, no fireworks, just quiet boarding. Of course I am not complaining at all, since this year will be about traveling!!:)))

Happy New Year to All!:))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s