Négykezes masszázs / The Quartett Massage

IMG_3112

Ma egész nap várost néztünk. Nincsen sok látnivaló, de az utcai élet nagyon hangulatos és nyüzsgő. Szerintem elég tiszta város, a délkelet ázsiai országokhoz képest.Láttunk egy szép pagodát, egy régi posta épületet, a Notre Dame katedrálist. Vietnám francia gyarmat volt, Indokína részeként.

A nap végére nagyon elfáradtunk és elmenetünk láb masszázsra, de csak fél óránk volt, ezért az egy órásnak megfelelő masszázst fejenként két ember végezte a lábunkon. Két 20 év körüli fiú Anita lábát és két fiatal lányka az én lábaimat. Persze angolul csak néhány szót beszéltek, de nagyon kedvesek voltak. Én azért vihogtam, mert nagyon csikizett, ők pedig valószínű ezen, vagy azon, hogy Anita milyen szép magas. De 10 perc után már annyira röhögtek ők is és mi is, hogy tiszta komédia volt az egész. Masszázs szempontjából semmiképp sem ajánlom, hogy egyszerre masszíroztassátok a jobb és bal lábatokat, de bizonyára életem legviccesebb élménye volt, úgyhogy megérteJ.

Este engedtünk a „luxus” csábításának és elmentünk a Sky Deck felhőkarcoló bárjába, ahol egy csodálatos Cosmo koktélt szürcsölve gyönyörködtünk a város fényeiben az 52. emeletről. Már majdnem azt hittük, hogy találtunk egy drága helyet, de itt is csak 1250 Ft-ot fizettünk két koktélért.

Nagyon olcsó Vietnám, helyi ételeket 200-500 Forintért, tengeri ételeket 1000 forintért lehet enni. A ruha mosatása kilónként 400 Ft, az üveges víz 100 Ft, a KFC-ben pedig 600 Ft-ért lehet enni (Igen, már ez is megvolt!:). Olcsóbb szállások 600- 3000 Ft, közép kategóriás hotel 3000- 5000 Ft per fő. (persze ez városonként nagyon eltérő)

 IMG_3115

We went sightseeing today, not too many sights, but the locals, the streets and the atmosphere is great. It’s a quiet clean city compared to other SEA (South East Asian) cities. We saw a mystical pagoda, an old post office building and the Notre Dame Church (Vietnam was French colony, part of IndoChina).

In the evening we went for a foot massage. Since we only had 30 minutes for the 1 hour massage, we were shown to a private room, where 2 young girls and 2 young boys (around 20 years old) were waiting for us. Each leg, one boy or girl. It was so tickling for me, that I couldn’t stop laughing, of course they found this very funny and also the fact that Anita is so tall, that after a while, we were all laughing. It was like a comedy, but definitely an experience I will never forget. Though I don’t suggest to get massaged this way, as it’s much better to do one leg at a time.

Later on we decided to afford some luxury and went for a cocktail to Sky Deck, which is a huge mall/ office building. It has a bar on floor 52, with magnificent view over Saigon. Their Cosmo is great and even though it looked like a fancy bar, two cocktails costs only 6 USD.

Vietnam is really cheap, a local meal is 1-2 USD, KFC 3 USD (Yes, already tried Vietnamese KFC!:), Seafood 4-5 USD,  bottled water 0,5 USD,  laundry 2USD, cheap rooms 5-15 USD per person, middle range 25 USD per person. If you are on a really tight budget you can live on 15-20 USD a day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s